יום ראשון, 24 בנובמבר 2013

תכנון החקר 

1.     כיצד כמות המלח תשפיע כל קצב תפיחת בצק השמרים?
2.     ההשערה שלנו היא שככל שכמות המלח תהיה גדולה יותר כך קצב תפיחת בצק השמרים יהיה איטי יותר.
3.     שיטת המחקר היא ניסוי.
4.     הכלים והחומרים הם : מלח , בצק שמרים , כוסות פלסטיק, שעון , כוסות מדידה ומשקל
5.      מהלך הניסוי:
·        לוקחים בצק שמרים וחותכים אותו ארבע חתיכות שוות במשקלן.
·         חותכים כל חתיכת בצק לשלוש חתיכות שוות נוספות למען החזרה.
·        בקבוצה הראשונה לא מוסיפים מלח למען בקרה, לכול החתיכות בקבוצה השנייה מוסיפים 2 גרם מלח, לכל החתיכות בקבוצה השלישית מוסיפים 10 גרם מלח ולכל החתיכות בקבוצה הרביעית מוסיפים 20 גרם מלח.
·        את כל החתיכות שמים בכוסות פלסטיק (כל חתיכה בכוס נפרדת) ובמשך 90 דקות כל עשר דקות בודקים מהו גובה הבצק בכל כוס.
6.     אנו מתכננות לבדוק את התוצאות שהם גובה בצק השמרים בעזרת סרגל מדידה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה