יום שלישי, 5 בנובמבר 2013

שאלות חקר, שאלות משנה וחומר רקע


א.1.השפעת מלח על קצב תפיחה של בצק שמרים.
2.בחרנו בנושא זה מכיוון שאנחנו מתעניינות באפייה ורצינו להתעניין וללמוד יותר על הנושא.
3.כיצד השתנתה קצב תפיחת בצק השמרים כאשר נוסיף לו כמויות מלח שונות?
4.המשתנה הבלתי תלוי-מלח, המשתנה התלוי-קצב התפיחה של בצק השמרים.
5.את החקר אנו מתכוונים לבצע על ידי ניסוי.

ב.1.מה הקשר בין המלח לבצק השמרים?
2.כמה זמן לוקח לבצק שמרים לתפוח?
3.האם נהוג לשים מלח בכל בצק שמרים?
4.איזו כמות מלח צריך לשים בבצק שמרים?
5.לאיזה מאכלים משתמשים בבצק שמרים?
6.מה המאפיינים של בצק שמרים?
7.מה המאפיינים של המלח?
8.האם טמפרטורת הסביבה משפיעה על קצב תפיחת בצק השמרים?

ג.1.הקשר בין המלח לשמרים הוא שהמלח משפיע על אפקטיביות השמרים. לולא המלח השמרים יתפחו מהר מדי וללא שליטה. ובנוסף המלח גם תורם ליציבות הבצק.
2.הזמן הממוצע שלוקח לבצק שמרים לתפוח הוא בין 40 דקות לשעה וחצי 3.נהוג להוסיף את המלח לכל בצק שמרים 4. בבצק השמרים צריך לשים בין 2-5 גרם מלח 5. בבצק שמרים נהוג להשתמש בשביל עוגות , לחמים , עוגיות ומאפים נוספים 6.מאפייניו של השמרים הם: השמרים, מכל סוג, רגישים מאד למים, לחות ואויר. 7.מאפיניו של המלח הם: הוא מוצק גבישי, מתמוסס במים. 8.טמפרטורת הסביבה משפיעה בכך שבימים קרירים לוקח זמן רב יותר מימים חמים.

http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=162&ArticleID=10092

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D

http://www.mako.co.il/Tagit/%D7%91%D7%A6%D7%A7+%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A6%D7%A7_%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה